Omgeving

Barendrecht is een plaats aan de zuidkant van Rotterdam. Het werd duizenden jaren geleden al bewoond. Het dorp is volop in groei; het inwoneraantal is tussen 1990 en 2005 meer dan verdubbeld. Voorzieningen zoals winkels, scholen, sport- en recreatiefaciliteiten zijn volop aanwezig. U kunt er heerlijk wonen en leven.

 

 

Alle voorzieningen direct bij de hand
Rijtuigwei ligt in de uitbreidingswijk Lagewei. Met de wijk Lagewei bouwt Barendrecht verder aan zijn toekomst, tussen de Kilweg en de Middendijk. Door de centrale ligging langs de A29, A16 en A15 is het uitstekend bereikbaar. Het openbaar vervoer is ook goed geregeld. Met de trein bent u binnen een kwartier in het centrum van Rotterdam. De oude dorpskern en hét nieuwe winkelgebied de Middenbaan liggen op fietsafstand. Barendrecht heeft een heel actief verenigingsleven. Voetballen, tennissen of zwemmen; het kan allemaal in de directe omgeving.

 

Groene omgeving
Vanaf uw woning fietst u via het provinciale fietspad zo naar recreatiegebied De Oude Maas. Met mooi weer is het hier goed vertoeven. Heerlijk in de zonneweide liggen, met uw hond wandelen en aan het einde van de dag met vrienden barbecueën. De Oude Maas biedt u volop mogelijkheden. De woningen grenzen aan de westkant aan Park Lagewei, een prachtig onder architectuur aangelegd park. Het park bestaat uit een langgerekte groenstrook met hoogteverschillen en zelfs een uitzichtpunt.